ALEXANDRA UNGUREANU

413 Sessions

Alexandra Ungureanu & Alex Musat - TAKE YOUR TIME ( Sam Hunt cover )

Cred ca am spus-o de foarte multe ori, dar pentru cei care inca nu stiu sunt mare iubitoare de muzica country. Chiar sustin in gluma ca intr-o alta viata m-am nascut la Nashville, orasul emblema al country-ului american. Cu siguranta afinitatea mea pentru country nu are legatura cu versurile care se scriu pentru acest gen de muzica:) evident ca in mare mare parte se scriu povesti de dragoste la fel de siropoase ca si cele din zona pop, dar se poate canta cu lejeritate despre lucruri foarte concrete precum tractorul, calul, cazanul si se ridica in slavi serile petrecute intre prieteni de nadejede si inecate in multa bere sau whiskey;)  Imi plac in schimb liniile melodice si mai ales armonizarea vocilor, instrumentalele si chitara cu slide. Preferatii mei sunt Shania Twain (ma bucur ca am avut ocazia sa o vad live in Las Vegas, acum doi ani), Rascal Flatts, Keith Urban, Lady Antebellum, Luke Bryan, Miranda Lambert and many more...

In studio 

In studio 

Pentru vibratia pe care mi-o da acest tip de muzica, imi face mare placere s-o interpretez si ma bucur ori de cate ori intalnesc oameni cu care pot impartasi trairea asta. Unul dintre ei este Alex Musat pe care l-am cunoscut acum 3 ani, cand el avea 18 ani. Un prieten foarte bun m-a dus la un concert de-al lui intr-un club din Bucuresti si am fost foarte surprinsa sa vad in public oameni de televiziune si realizatori de programe radio,  regizori,  actori si alti artisti cunoscuti. Cred ca in mare parte, pentru cei din generatia lui numele ii este necunoscut, dar muzicienii de valoare din tara asta se inclina in fata talentului lui si sunt bucurosi sa se regaseasca cu el pe aceeasi scena.  Alex este un chitarist de exceptie, un talent incredibil, dar canta si cu vocea, si compune. Ii place mult blues-ul, l-am vazut transfigurat de pasiune in timpul unor session-uri explozive. 

Ne-am propus sa cantam ceva impreuna, dar nu am reusit decat anul acesta, cand ne-am reintalnit la Cluj. Am facut gasca si cu Claudiu Purcarin – "Nasu", cu care am cantat in tot felul de formule, incepand cu Sistem. Ca sa fie formula completa a venit cu basul, dar si cu contrabasul dupa el, Lucian "Stein" Pop de la Nightlosers. 

Ne-am apucat sa lucram la mai multe piese, dar intr-un final ne-am oprit doar la doua dintre ele, care am considerat ca suna foarte bine. Mi-am dorit sa le dam si o "imagine" si astfel am ajuns sa filmam video-uri pentru ele. Am adunat o echipa de filmare foarte tanara, din Cluj, dar am fost foarte incantata sa colaborez din nou si cu producatorul proiectului Music in pROgress, bunul meu prieten, Sebastian Secan. 

In momentul in care eram in cautarea unei locatii pentru filmari, plus gasirea unor elemente pentru decor, am cunoscut-o pe Madalina Mihailovici de la Atelierele 413, din Cluj. Madalina creaza piese de mobilier foarte interesante, pe care mi le-a oferit pentru filmare, dar ne-a invitat sa si filmam la ea in atelier, pentru ca se potrivea cu ceea ce cautam eu, o hala cu aspect industrial. Take your time s-a filmat pe acoperisul cladirii si cealalta piesa, in interior, intr-un decor inedit, creat chiar de ea. 

image.jpg

Va urma... ;)

 

#musicinpROgress

PROIECT POP-SIMFONIC ALEXANDRA UNGUREANU & NORA DENES SYMPHONICAL

A plecat de la o discutie intre prieteni, un brainstorming, si am ajuns la un proiect in care au fost implicati in jur de 30 de oameni, producator, orchestrator, instrumentisti, regizor, oameni de studio, echipa video.

Pentru ca un proiect de genul acesta sa-si atinga scopul, este foarte importanta rescrierea pieselor comerciale pentru partitura clasica, si pentru rafinamentul pieselor din Music in pROgress, trebuie să-i mutumesc Norei Denes. Ma bucur ca am putut relua si una dintre piesele pe care le-am cantat la început de cariera, o piesa cu o stare speciala pentru mine, Lumea Viseaza.

Filmarile au avut loc in Maramures, in special in Baia Mare si in imprejurimi. Facand prospectia in vederea filmarilor, am descoperit locuri uimitor de frumoase, dar nu foarte cunoscute, precum Lacul Albastru. Ne-am dorit sa dam si aceasta dimensiune turistica proiectului.

Alexandra Ungureanu & Nora Denes Symphonical - Deja Vu (Grasu XXL Cover)

Alexandra Ungureanu & Nora Denes Symphonical - Hey Brother (Avicii Cover)

Alexandra Ungureanu & Nora Denes Symphonical - Lumea viseaza 

 

#MusicinpROgres

 

ENJOY THE ORIGINALS